Nyt kun pankeista puhutaan paljon ja digitaalimullistus myllertää kovaa vauhtia tehden kaikesta aina hitusen mielenkiintoisempaa. Verkkopankkitunnuksia käytetään esimerkiksi toki vielä, mutta ne ovat sähköisessä muodossa joillain pankeilla. On vain ajan kysymys, koska näin tapahtuu kaikkien kohdalla.

Tämä jääkiin askarruttamaan, sillä kuinkapa ne ja me vanhemmat - joilla ei ole älypuhelinta tai ainakaan "älyä" opetella käyttämään sitä. Juurihan opimme kymmenessä vuodessa verkkopankin käytön. Entäpä nyt? Taas jotain uutta ja ihmeellistä. Puhelimestakin pitäisi maksaa ja ladata jokin "Applikaattio" tukemaan sisäänpääsyä. Siis mitä? Pankissa voi aina käydä paikan päällä, mutta perähikijältä ei pankkiin mennä, kun bensiinit maksaa melkein kympin meno-paluu. Tämä raivostuttaa.

pankkilainavertailu kuvottaa kun muut rynnii päälle

Käyttömaksut ja suunnattomat kulut sekä muiden pankkien änkeminen meille

 

Samoin rasvuttaa nousevat käyttömaksut. Minäkin joudun maksamaan lisää joka kk, vaikka hyvä kun pankkia käytän paitsi kaupan kassalla maksamiseen ja joskus olen television maksanut Debit-kortilla. Pankeilla on tässä kaikki valta ja nyt kun täältä olen lukenut lisää pankeista, niin olen häkeltynyt norjalaisten pankkien määrästä. Kohtako siis opetellaan vielä kaiken lisäksi norjaakin?

Voi herranen aika tätä touhua, suomalaisten pankkien pitäisi nyt viimeistään lopettaa työvoiman karsiminen ja keskittyä Parantamaan nykyisiä palveluita ja erityisesti huomioida ikääntyvät ihmiset. Eli me vanhat ja tyhmät... Joilla ei ole edes älykännyköitä. Olin joskus Nordean asiakas ja tyytyväinen sellanen, nyt pankki päättää irtisanoa 420 ihmistä, vaikka näin pankeissa paikan päällä huutavan pulan työntekijöistä, jonot ovat hirveitä.

Kuinka rapasuosta noustaan?

Tilanne on huolestuttava, mutta ei nyt ihan katastrofi sentään. Onhan meillä osaavaa väkeä ja nuoret taitavat tietokoneet. Tälläisiä osaavia nikkareita tarvitaan, mtv:n uutisesta näkeekin, että meidän fiksuilla on osaamista vaikka mihin, lisää täällä.

Ei muuta kuin lähdetään tekemään asialle jotain. Nuoret osaavat kaverit paikalle ja pankkiin katsomaan tilannetta. Ei esimerkiksi Norjassa nyt niin paljon fiksumpia sentään olla, vaikka tälläistä materiaalia saadaankiin aikaan ja vuosi vuodelta enemmän... Päät ylös Suomen osaavat huiput, kyllä sellaisia riiittää!

Suuret muutokset, sekä rakenteeseen ja konsulttiapua nuorilta avuksi (halukkaita voisi kuvitella riittävän) suoraan kouluista. Tai eihän kaikki koodi-immeiset edes käy, kun kotikoulun ja tuloksena on sitten Facebookin kaltaiset rakennelmat, jotka tuottavat multimilljoonia. Tämä on minun mielipiteeni!

Entäpä teidän, mitä mieltä olette tilanteesta ja mihin suuntaan se menee? Minä en ole positiivisin mielin tässä nyt lainkaan ja odotankin, että jotain radikaalisia saadaan aikaan. Esim. hallitus voisi rajoittaa ulkolaisia pankkeja, mutta en tiedä, kuinka tämä olisi mahdollista heidän toimiessaan laillisesti ja vielä hyvän maun rajoilla. Ps. tässä vielä artikkeli, kuinka Pohjoismaalainen pankki pärjää tulevaisuudessa.